Door Wie 2019-02-19T21:24:21+00:00

Door Wie

Bezig zijn met sport & bewegen is mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader was leraar sport & karate, mijn moeder was dagelijks aan het hardlopen door het bos en mijn broer was fanatiek voetballer en hardloper. Ik was altijd bezig met dingen doen. Van voetbal tot skateboarden, van judo tot karate. Fanatiek bij de gymlessen waar ik uiteindelijk ook in verder ben gegaan. Ik ben na mijn middelbare school naar de Academie Lichamelijk Opvoeding gegaan op de HAN en ben daar na vier jaar met genoegen afgestuurd. Mijn minor was “Sport en gezonde leefstijl begeleiding”.

In mei 2014 behaalde ik bij de Karate-do Bond Nederland mij derde DAN-graad. Naast het karate beoefen ik sinds augustus 2013 ook Tai Chi en Qigong. In 2015-16 heb ik de opleidingen sportmassage en wellnessmassage afgerond bij de NGS. Sinds 2016 ben ik bondserkend leraar karate-do bij de KBN (NOC*NSF). In 2017 ben ik mijn eigen training aan gaan vullen met vechtkunsten uit de Chinese hoek, zoals Kempo, Wushu & Kung Fu. Aan het einde van 2017 heb ik de studie Integrale Massage afgerond. Binnen de vechtsport vind ik het leuk zo nu en dan een wedstrijd mee te doen en train ik WKF wedstrijdkarate en recreatief kickboks fit training.

In mijn studietijd heb ik veel lesgeefervaring opgedaan. Naast de lessen op de scholen gaf ik ‘s avonds karatelessen bij de school van mijn vader, wat later mijn karateschool is geworden. Ik heb het altijd mooi gevonden om de persoonlijke groei van de mensen te zien. Bij het karate komen mensen binnen met een witte band en een paar jaar later zie je dat hun hele persoonlijkheid is mee veranderd met de motorische groei die ze hebben doorgemaakt. Iedere week de discipline opbrengen om gericht voor iets te trainen maakt je een ander persoon. Het zegt iets over jou dat je kiest om met een doel bezig te zijn waarbij je jezelf uitdaagt om ergens in te groeien.

Het is makkelijk om te vervallen in de luie weg maar dat is niet de weg waar je energie van krijgt.

Je krijgt energie door dingen te doen!

Gérard Theloesen